Dirigent / koorworkshops

Jaap heeft komend seizoen wat tijd beschikbaar gemaakt om zijn ervaring en enthousiasme te delen met koren d.m.v. workshops en trainingen. Dit kan heel verfrissend zijn bijvoorbeeld voor een concert of cd-project. Of gewoon voor een inspirerende koorrepetitie waarin Jaap jullie een stap verder helpt. Ook voor dirigententraining is Jaap (beperkt) beschikbaar. Ben jij een jonge dirigent en zou je graag van Jaap willen leren? Of wil je Jaap evt. voor een workshop uitnodigen op jullie repetitieavond?  Neem dan contact op via het contactformulier.

“Ik houd gewoon van harmonie, zowel thuis als in mijn werk als dirigent”

Jaap is een veelgevraagd en gewaardeerde dirigent. Waarschijnlijk omdat bij hem enthousiasme voor muziek, het nastreven van hoge kwaliteit en ontspanning samen komen. Hij staat al jaren met veel plezier als vaste dirigent voor enkele totaal verschillende koren, dat zegt wel iets over zijn brede smaak en inzetbaarheid binnen koorbegeleiding. Van het landelijk gewaardeerde mannenkoor ‘Soli Deo Gloria’ tot het swingende gospelkoor Tin Speransa uit Amersfoort. Gemengde koren, mannenkoren, jongerenkoren, kerkkoren… Jaap is in binnen- en buitenland wekelijks met verschillende koren aan het werk. Ook is hij docent ensemble zang op de HQ kunstschool voor jong talent.

Jaap: “Ik houd gewoon enorm van harmonie, zowel thuis als in mijn werk. In koorzang is balans, harmonie, samenspel zo belangrijk. Ik vind het heerlijk werk om met verschillende groepen zangers te gaan voor het beste resultaat binnen de mogelijkheden. Dat gaat alleen als de sfeer in een repetitie ongedwongen en tegelijk met focus is. Ik houd van afwisseling in een kooravond. 

Mensen komen ook naar een koorrepetitie om even lekker te ontspannen, elkaar te ontmoeten en simpelweg voor de gezelligheid. Daarin kan ik me prima vinden. Ik ben een ‘mensenmens’.
Maar ook teveel musicus om het daarbij te laten. Uiteindelijk willen we allemaal toewerken naar een geslaagd concert, optreden of cd-project. Daarin neem ik graag het voortouw. 
Daarom geniet ik van het werk met koren dat ik al jaren mag doen in Nederland”

Ook als componist en arrangeur van koorstukken is Jaap werkzaam voor o.a. The European Choral Club en voor zijn eigen koren schrijft en arrangeert hij diverse meerstemmige stukken. Voor het t.v. programma Nederland Zingt heeft Jaap diverse malen de muzikale samenstelling en directie op zich genomen. Ook begeleidde hij diverse koren in de productie van een cd.

Tenslotte is Jaap veel op pad als begeleider van koren. Op piano of orgel verzorgt hij zeer regelmatig de muzikale omlijsting van een concert. Ook dat met veel plezier. Dus ook daarvoor is Jaap te benaderen via het contactformulier.

2 Comments on “Dirigent / koorworkshops”

  1. Leuke en mooie site Jaap, je enthousiasme en gedrevenheid mocht ik afgelopen zaterdag ondervinden in Rotterdam, door mensen als jij wordt het nog leuker en gezelliger, dank voor de vele muzikale hoogstandjes en je inzet.
    Het was voor mij de eerste keer dat ik in een kor meezong zoals ik je even persoonlijk na het concert vertelde, ik speel bas tuba en jij hebt me nu ook als bas stem nog meer muzikale mogelijkheden leren ontdekken, ik heb van de dag meer dan genoten met een lach en een traan van ontroering, nog steeds ben ik er vol van en hoop in de toekomst vaker mee te kunnen doen, bij deze houd ik me aanbevolen. Wat moet ik in de gaten houden om vaker met dit soort concerten mee te kunnen doen? Als internationaal chauffeur heb ik niet altijd de mogelijkheid om te oefenen met, maar met een mp 3 bestand in de radio kan ik naar hartelust mee doen tijdens het rijden, elk nadeel heeft zo zijn voordeel. Nogmaals dank voor de fijne momenten. Hartelijke groet Martin Boeije Leerdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: